maandag 16 februari 2009

CD ROM Schaak? Mat!




Deze Nederlandstalige PC CD-ROM "Schaak? Mat!" leert de jongeren schaken. De vervolg PC CD-ROM heet Geschaakt!. De CD-ROM "Schaak? Mat!" heeft een andere naam gekregen en heet vanaf nu "Hoe word ik schaakkampioen?". In deze box bevinden zich beide dvd's en deze is te bestellen voor ongeveer 20 euro.

Met deze CD-ROM leert je kind spelenderwijs beter schaken. De spelletjes zijn verdeeld in drie niveaus en bouwen gradueel op. Elk spel focust op een bepaalde specialiteit en kan eindeloos worden herhaald. De speler maakt kennis met onder andere weglokking, penning, vork en spies, herders- en gekkenmat. Deze schaaktechnieken worden op een eenvoudige en speelse manier uitgelegd. Voor wie zich aan een echt schaakduel wil wagen, zijn er meerdere tegenstanders en drie moeilijkheidsniveaus.


  • Nog beter schaken met de opvolger van Schaak?Mat!

  • 20 spelletjes en 3 moeilijkheidsgraden bij de schaakduels

  • met de schaakregels van de Wereld Schaak Federatie (FIDE)

  • Met de stem van Hans Böhm als Sjaak Schaak

Alweer een gemene streek van koning Zwart! Deze keer heeft hij grootmeester Sjaak Schaak ontvoerd. Natuurlijk laten prins Fritz en zijn nichtje Bianca hun vriend niet in de steek. Ze reizen meteen naar het slot van koning Zwart om Sjaak Schaak te bevrijden uit de kelders van het kasteel. Om te ontsnappen, moet het drietal de moeilijke opdrachten bij de vele schaakautomaten oplossen. Zo komen ze op de bovenste verdieping. Maar hoe geraken ze buiten?


Uitgeverij Lannoo, ISBN 90 209 6091 1


In het buitenland heten ze Fritz and Chesster. De CD-ROM's is een leuke manier om de kinderen te leren schaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten