maandag 28 juli 2008

John Veerman plaatst zich


John Veerman plaatst zich voor Noord-Hollands Kampioenschap
2008
De tienjarige John Veerman van Schaakvereniging Volendam eind november voor de tweede keer Waterlands jeugdkampioen schaken geworden. Het Waterlandskampioenschap werd georganiseerd door Schaakclub Purmerend en gehouden in wijkcentrum 't Noot.

Er waren dertien deelnemers in de leeftijdscategorie C, die zijn geboren in 1997 en later. Van SC Purmerend deden er negen schakers mee, van SV.Volendam twee en er waren ook nog twee deelnemers van het jeugd sportpaspoort bij.

Ze speelden zeven partijen waar ze twintig minuten voor hadden, maar in de praktijk was het in de meeste gevallen al met een kwartiertje afgelopen. De twee Volendammers gingen gelijk op, maar in de vierde ronde moesten ze tegen elkaar spelen en uiteindelijk trok John Veerman aan het langste eind. Ze eindigden alle twee met zes punten op de gedeelde eerste plaats. De barrage (een snelschaakpartijtje van tien minuten) bracht geen uitsluitsel, want ze hielden alle twee alleen nog de Koning over. Dat was dus remise. Na berekening van de punten bleek John Veerman zijn kampioenschap van vorig jaar met succes te hebben verdedigd en mag hij naar het Noord-Hollands Kampioenschap op 10 januari in Krommenie. Met vijf punten uit zeven partijen werd Borek Saheli van S C. Purmerend derde.

De volledige uitslagen zijn te vinden op de website van SC.Purmerend, www.scpurmerend.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten