maandag 14 december 2009

De Eenhoorn uit Hoorn weer fors onderuit

De Eenhoorn weer fors onderuit: HSV De Eenhoorn - Zukertort Amstelveen 2,5-7,5

Verliezen van de huidige koploper in de eerste klasse A kan, maar het verlies met 2,5-7,5 van HSV De Eenhoorn zaterdag tegen Zukertort Amstelveen viel wel erg groot uit. Op papier had de Amstelveense vereniging sterkere spelers dan de Hoornse formatie. In de praktijk kwam dat er aanvankelijk niet uit.
Henk-Jan Visser moest tegen Sander Los met remise genoegen nemen. Kopman Mark van Ojik speelde een mooie aanvalspartij tegen Sybolt Strating, die resulteerde in kwaliteitswinst en promotie van de b-pion: 1,5 – 0,5.
Ook Daan Zult koos voor de aanval. Hij bleef echter na een spectaculaire strijd in een eindspel van toren met loper en een pion minder met lege handen staan. Ron Deen ontwikkelde te laat zijn materiaal op de damevleugel. De andere flank lag helemaal open, al kon hij daarvan geen gebruikmaken: 1,5 – 2,5.
Bij Martijn Monteban ontbrak het evenmin aan inzicht. Tegenstander Tobias Kabos offerde een paard op h7, waarna de Eenhoorn-speler zijn dame gaf voor twee torens met loper tegen de witte vorstin die een mataanval niet kon pareren: 2,5 – 2,5.
Louter nederlagen volgden daarna, al was dat her en der niet nodig. Sjors Broersen maakte een bijzondere ontknoping mee. Met een minorpromotie bracht het talent Bram ter Schegget een tweede zwartveldige loper op het bord, uniek in de schaaksport. Daarmee zette hij wel een Hoornse toren op a8 buitenspel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten